vreau in echipa

Inainte de a incepe acest articol mentionez ca am vazut sectiunea aceasta pe paginile majoritatii radiourilor care se respecta cat de cat si au si un website.
Inainte de a specula cineva diverse lucruri doresc sa precizez ca stim ca e doar un radio pe internet si ca nu putem gasi talente intr-ale radiofoniei pe chiar toate drumurile sau ca nu putem oferi recompense celor ce doresc sa colaboreze cu noi.
Am precizat toate acestea atat pentru cititori, cat si pentru viitorii colaboratori.
Cu toate acestea, tin sa precizez cateva aspecte pe care le avem in vedere atunci cand noi, cei de la Radio Expres ne gandim la notiunea de moderator…sau dj de radio cum le place unora sa spuna.
In primul rand, ca o recomandare intamplatoare…doritorii pot vizualiza pe internet materialele: „Cum sa nu faci radio pe internet”.
Pentru cei ce doresc sa le vizualizeze si sa inteleaga cum nu ar trebui sa faci radio pe internet, am postat la sfarsitul articolului cele 4 episoade realizate pana la data scrierii acestui articol.
Insa mai intai de toate, trec in revista cateva precizari legate de ce anume ar trebui sa stii inainte de a fi moderator la Radio Expres.

Recomandari

Iata ce ar trebui sa stii.

  1. intelegerea conceptului de radio si acceptarea faptului ca tu esti acolo sa transmiti un mesaj, sa moderezi o emisiune…nu sa te distrezi precum intr-un club.
  2. Faptul ca esti in fata microfonului, nu te transforma intr-o miss sau MR…ca sa nu spunem in limbaj mai putin uzual „Gigolo”.
  3. Cunostinte muzicale intr-atat in cat sa nu te balbai cand vine vorba de anul lansarii unei melodii, sau de informatii referitoare la artistul pe care tocmai l-ai difuzat, sau esti pe cale sa o faci.
  4. Vorbirea corect gramaticala a limbii romane, macar atat cat sa nu faci dezacorduri grosolane in timp ce dialoghezi cu un ascultator.
  5. Cunostinte minime in utilizarea calculatorului, sau a laptopului…in ideea ca daca te consideri bun in radiofonie, atunci implicit stii sa-l folosesti.
  6. Cunostinte minime in utilizarea softurilor de broadcasting pe internet exemple: Sam broadcaster, Virtual dj etc.
  7. Varsta minima de 16 ani in ideea ca vocea nu trebuie sa tradeze o eventuala varsta mai frageda
  8. O voce suportabila, fara defecte de vorbire gandindu-ne ca totusi vorbim de un stream online unde poti fi ascultat nu doar de prieteni sau rude

As mai puncta si ca spiritul de echipa conteaza enorm…degeaba manifesti interes sau oricare alte calitati mai sus mentionate, daca nu stii sa pretuiesti colegii sau ascultatorii acelui Radio.
Doritorii, pot trimite un e-mail cu inregistrari de tip demo de minim 30 de secunde in care sa se auda vocea acestora, in oricare format audio cunoscut, pe adresa:
Trimitere demo prin e-mail

Cum sa nu faci radio pe internet

Episodul 1.
Episodul 2.
Episodul 3.
Episodul 4.